Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi.
N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!
Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo cateva zile si care striga : ne pregateste si pe noi cineva ?:))))
Curatam dovlecelul. Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta punem dovlecelul (fara ulei) si-l calim cateva minute. Atat cat sa se evapore toata apa lasata de dovlecel. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron amestecam galbenusurile, branza de vaci, cascavalul ras, ceapa tocata marunt ,coriandru, sare, piper, faina si dovlecelul dupa ce s-a racorit usor.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Incorporam albusurile in compozitia cu dovlecel, omogenizand usor cu o paleta de lemn.
Ungem 4 vase ceramice cu unt si impartim compozitia.Punem in fiecare cate putin busuioc.
Intr-o tava mai marisoara punem apa si o dam la cuptor la foc mediu.
Cand s-a incalzit apa introducem formele de sufleu.
Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formei.
Bagam la cuptor si lasam pana ce sufleul prinde o culoare frumoasa. La mine a durat cam 35 min la foc mediu.