Usor, spumos, gustos!
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala cu apa, atat cat sa ii acopere.
Intre timp taiem baconul in felii subtiri sau in cuburi (cum preferati) si ceapa verde si le punem la calit in putin ulei, pana baconul se rumeneste usor iar ceapa devine translucida. Cand au fiert suficient, pasam cartofii impreuna cu untul si condimentele, adaugand pe rand smantana (incorporam usor), ouale si casul ras.
Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava/forma unsa cu putin ulei. Deasupra punem baconul si ceapa, presaram putin marar si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Veti avea un sufleu pufos si spumos!
Pofta buna!
1
Trebuie avut grija ca in tava in care punem sufleul sa ramana un spatiu de 2-3 cm deasupra, deoarece va creste si va da pe dinafara.
2
Am vazut multe retete de sufleuri in care se foloseste praful de copt, eu una, nu il recomand pentru ca nu ii vad necesitatea. Sufleul va creste oricum!
3
Dupa ce ati inchis cuptorul, lasati sufleul sa se raceasca usor in interiorul acestuia, pentru a nu se lasa.