In fiecare primavara imi fac provizii de carne de miel si ied pentru tot restul anului, astfel ca pot servi un drob sau stufat chiar si-n luna noiembrie :-bd
Intr-o oala incingem putin ulei si calim ceapa uscata tocata marunt. Adaugam costitele de ied, sare, piper si amestec de legume uscate, lasand totul la innabusit. Adaugam apa atat cat sa acopere coastele si lasam la fiert pana se desprinde usor carnea de pe os.
Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucati mari de 4-8 cm, apoi se adauga in vasul in care fierbe carnea de miel.
Cand si ceapa este fiarta, adaugam 400 ml suc de rosii in care dizolvam o lingura de faina sau amidon alimentar. Dupa inca 5 minute oprim focul , potrivim de sare si adaugam mult patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!
1
Cu cat vom folosi mai multa ceapa verde, cu atat mancarea va fi mai dulce si mai gustoasa