A aparut leurda proaspata si a trebuit sa scap de cea din congeletor. Este un stufat inspirat dupa Miuta si este foarte bun!
Se pun pulpele la prajit intr-o cratita in ulei 4-5 minute pe toate partile.
Se pune si ceapa uscata, curatata si tocata, si se mai caleste 3-4 minute.
Se presara vegeta si piper.
Se pune apa si se lasa sa fiarbe 15 minute.
Ceapa verde se curata, se spala, se taie la 3-4 cm si se pune in cratita.
Se pune si leurda, se completeaza cu apa si se lasa la fiert inca 10-15 minute.
Se pun rosiile taiate si pasta de bulion si se da in clocot.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute, pana scade sosul si se rumeneste frumos.
Se potriveste de gust cu sare si piper si este gata.
Se serveste calda.
Pofta Buna!
1
Mie mi s-a parut mai bun decat stufatul clasic cu usturoi verde.
2
Daca se foloseste leurda proaspata trebuie curatata de codite si spalata bine.