Pentru umplutura:
Pentru sos de vanilie:
Pentru uns:
Spalam si curatam merele de coaja. Le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita la foc mic pana scade sucul lasat. Adaugam dupa gust zahar si scortisoara. Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei. Intr-un capat al foilor de placinta punem compozitia de mere dupa care incepem si rulam. Punem strudelul in tava pe hartie de copt. Batem galbenusul de ou,adaugam putin lapte si ungem cu aceasta compozitie strudelul. Presaram zahar dupa care dam tava la cuptor la foc mic pana se rumeneste. Intre timp pregatim sosul:
Batem galbenusurile de ou,adaugam laptele,zaharul dupa gust,amidonul si punem oala pe bain-marie. Amestecam pana se ingroasa sosul iar la sfarsit adaugam esenta de venilie dupa gust. Servim sosul cald langa srudelul cu mere..
Pofta Buna !