După patru-cinci fursecuri,
Haplea este titirez
Mai Duracell ca iepuraşul
Şi… nici nu devine-obez!
1 ou,
1 espresso (50 ml),
200 g unt la temperatura camerei,
300 g faina,
150 g zahar,
1 plic praf de copt,
100 g nuca macinata
Mixam untul, presaram si zaharul pana obtinem consistenta unei creme.
Adaugam oul intreg si mixam.
Presaram nuca macinata si, treptat, faina. Incorporam usor cu o paleta de silicon.
Turnam espresso si incorporam pana obtinem un aluat mai dens.
Lasam coca la frigider 2 ore. Din coca rece forma cookies de forma unor bile. Intr-un bol amestecam 3 linguri de ness cu 3 linguri de zahar. Presaram acest amestec deasupra bilutelor de aluat.
Le asezam in tava (cu distanta intre ele, pentru ca acestea crescsi se latesc) tapetata cu hartia de copt .
Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 – 20 minute (pana se rumenesc).