O reteta simpla si rapida dar foarte gustoasa si de post.
Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare.
Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de tipul de dovleac si gustul fiecaruia.
In 25-30 de minute ar trebui sa fie patruns apoi se lasa la racit.
Caldut se amesteca cu pesmetul si scortisoara.
Pentru aluat se pune jumatate de faina intr-un vas, se face un loc unde se dizolva drojdia cu zaharul si jumatate de apa calduta. Imediat se adauga uleiul, sarea, se amesteca bine si apoi restul de apa si faina pana iese un aluat elastic.
Am impartit aluatul in 3 parti si se prepara imediat, nu se lasa la dospit.
Am uns masa cu putin ulei si am intins fiecare parte subtire, am pus umplutura , am rulat bine si am strans la capete sa nu iasa umplutura.
Am pus cele 3 rulouri intr-o tava cu hartie de copt unsa cu ulei si le-am uns cu ulei deasupra.
Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade aprox 50 min pana se rumenesc.
Se lasa la racit 30 de minute apoi se presara zahar pudra.
POFTA BUNA!
1
se pot face strudele si cu mere si branza