Desert galuste cu prune

de lucy2002 in Dulciuri, 15 Oct 2019 | 3017 vizualizari

 

Nu putea sa treaca toamna fara sa fac deliciosele ,,galuste cu prune'' :X
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 30 prune
  • 400-450 gr faina alba
  • 2 linguri de ulei
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita de sare
  • 250 gr pesmet
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • scortisoara dupa gustul vostru
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu prune:

Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare.

Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe flacare si se adauga zaharul tos si scortisoara, amestecam. Scoatem compozitia intr-un vas si lasam sa se racoreasca.

Prunele spalate si scurse de apa li se scot samburii.

 Peste prune adaugam 2 linguri de zahar tos  si amestecam bine.

 Dupa ce au fiert cartofii se lasa sa se racoreasca 15 minute.

 Curatam cartofii de coaja si ii dam pe razatoarea mica.

 Peste cartofi adaugam cele doua oua, uleiul, sare si o parte de faina .

 Faina o vom adauga treptat in functie de cat de umezi sunt cartofii.

 Framantam totul cu mana si adaugam faina, daca aluatul este foarte lipicios e posibil sa mai adaugam faina ... va rezulta un aluat omogen usor lipicios.

 Portionam aluatul in bucat egale, luam cate o bucatica de aluat si formam o bila, o aplatizam cu mana dandu-i o forma de disc, punem cate o pruna , ridicam marginile si le modelam sa arate ca o bila. Procedam asa cu toate prunele .

Intr-o oala cu 3 litri de apa se pune la foc, cand da in clocot adaugam galustele si le fierbem pana se ridica la suprafata.

Se scot galustele cu o paleta se scurg de apa cateva secune dupa care se tavalesc in pesmetul rumenit.

Se servesc calde dar sunt bune si reci!

 

TIPS-URI

1

daca nu va place pesmetul puteti folosi biscuiti simpli pe care-i striviti cu sucitorul sau ii dati pe robot

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu crema de nuci si visine din compot