Stiuca umpluta

de vero_closca in Peste, 8 Ian 2011 | 23400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 stiuca mai mare(minim 1 kg)
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 2 felii de franzela inmuiate in lapte si stoarse
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 ml supa de peste(eu am folosit de legume)
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 mar mic
  • 1 legatura patrunjel sau marar verde
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca umpluta:

se curata stiuca,se eviscereaza apoi se taie capul si se scoate cu grija pielea apoi se lasa sa stea in apa usor sarata.

se indeparteaza oasele iar carnea se trece prin masina de tocat.

ceapa si ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna in cele 2 linguri de ulei pana scade toata zeama lasata de ciuperci.

se lasa sa se raceasca apoi se adauga peste pestele tocat.

se adauga patrunjelul tocat fin,painea,oul si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si cimbru.

se coase pielea de stiuca ca sa arate ca intreaga si se umple cu aceasta cumpozitie apoi se coase si capul.

in gura stiucii se introduce marul.

se aseaza intr-o tava,se toarna supa si vinul si se unge stiuca cu ulei de masline.

se da la cuptor pt aproximativ o ora.

din cand in cand se stropeste cu sosul din tava.

se serveste rece,taiata felii.

a mea nu este taiata pt ca am pregatit-o pt o prietena.

pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cod pane cu bacon