Stafide de casa din struguri albi

de Ancutsa in Vegan / Raw vegan, 30 Sep 2018 | 8793 vizualizari

 

Am tot nimerit în ultima vreme stafide (cumpărate) râncede sau cu un gust neplăcut, aşa că m-am hotărât să mi le fac eu. Am întrebat-o pe mama cum făcea bunica, dar pentru că la apartament nu e ca la ţară, m-am adaptat şi le-am uscat la cuptor, cam în două zile, în mai multe reprize.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg struguri albi fără seminţe
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stafide de casa din struguri albi:

 

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini.

Se răsfiră boabele pe o tavă cu hârtie de copt. Eu am încercat o serie cu hârtie şi o serie fără. Boabele conţinând apă, se lipesc de tavă şi au tendinţa să se ardă uşor, aşadar mie mi-a prins mai bine hârtia de copt.

Se încălzeşte cuptorul, apoi se face focul foarte mic. Se dă tava la cuptor şi se amestecă des în boabe. Se stinge focul, iar după ce se răceşte cuptorul, se repetă procedeul.

Pentru că nu am deshidrator, eu aşa usuc şi strugurii şi legumele: în mai multe reprize, ceea ce poate dura cam o zi-două.

Din 2 kg de struguri se obţin 160 g de stafide. E mult, e puţin? Pentru mine e suficient, pentru că am umplut o cutiuţă din aceea de la mascarpone. Le-am pus pe un şervet, în cutia pe care o ţin cu capacul închis. Am rămas surprinsă că sunt aşa de aromate şi de gustoase, nu se compară cu cele din comerţ.


P.S. La una dintre serii, am adăugat în tavă câteva prune şi nuci, şi ce gustoase au fost!

 


Timp de pregătire: 15 min

Timp de uscare: aprox 24 h

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/stafide-de-casa-din-struguri-albi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Stafide de casa din struguri albi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Halva ruseasca