Desert in cupa

de Bianca20 in Prajituri, 25 Iul 2013 | 4481 vizualizari

 

INGREDIENTE

Piscoturi:

  • 6 galbenusuri:
  • 6 linguri zagar;
  • 130 g. faina;
  • 6 albusuri;
  • 2 linguri zeama de lamaie;

Sirop:

  • 200 ml. lapte;
  • 5 frunze de menta;

Crema:

  • 300 g. smantana;
  • 1 lingura cacao;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 2 pliculete de gelatina;
  • 6 linguri de lapte
  • 100 ml. lapte;
  • 60 g. ciocolata cu lapte;
  • 1 lingurita margarina;

Decor:

  • 5 patratele de ciocolata;
  • 6 visine;
  • 6 cirese amare;
  • 3 linguri de visinata.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert in cupa:

Piscoturi: Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se albesc.Se adauga faina fara a amesteca.Se mixeaza albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie si se adauga treptat peste galbenusuri, amestecandu-se cu grija.Se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 8-10 minute la 170 grade celsius.Pentru siropul de menta trebuie doar sa punem frunzele de menta impreuna cu laptele(200 ml.) la fier.

Crema: Smantana se mixeaza cu zaharul pana devine o crema, moment in care se adauga si cacaoa.Se pune gelatina la inmuiat cu 6 linguri de lapte.Ciocolata se topeste impreuna cu lingurita de margarina si cu 100 ml. lapte.Se lasa la racit dupa care se adauga in crema rezultata mai sus.Gelatina se pune pe baie de aburi pana cand devine lichida si se adauga si ea in crema.

Asamblare: Se iau doua piscoturi si se inmoaie in siropul racit.Se aseaza in cupe si se adauga crema.Se rupe un alt piscot in bucatele mici, se trece  prin sirop si se amesteca cu crema din cupa.Se continua astfel pana la epuizarea ingredientelor.Se da la frigider timp de jumatete de ora.

  Cand se scot, se decoreaza cu jumatate de lingurita de visinata,  5 patratele de ciocolata rasa, visine si cirese amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert in cupa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura