Spanakopita

de simplusibun in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2012 | 7566 vizualizari

 

Bucataria greceasca...umple casa de arome in timp ce "spanakopita" se coace in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. spanac baby
  • 100 gr. de usturoi salbatic ( leurda )
  • 180 gr. de branza dulce ( sau cottage )
  • 100 gr. de feta ( sau telemea de capra )
  • 3 oua de casa
  • piper proaspat macinat
  • un pachet cu foi pentru strudel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Preincalzim cuptorul la 190°C cu ventilatie sau 210°C fara ventilatie.

Taiem spanacul si usturoiul salbatic, batem ouale si amestecam toate ingredientele intr-un bol. Punem putin piper proaspat macinat...

Umplem aluatul. Si punem totul la cuptor 30 de minute.

TIPS-URI

1

Spanacul si leurda nu se maruntesc foarte tare

2

Aluatul se unge deasupra cu smantana dulce inainte de a se baga la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta turceasca cu branza si spanac