O mancare perfecta de vara si nu numai. Sosul de pesto are o aroma speciala, iar pieptul de pui pe gratar imbunatateste acest fel de mancare.
Pregatim sosul de pesto. Punem in mixer uleiul de masline,usturoiul,busuiocul si semintele de pin. Mixam pana obtinem o pasta.
Punem apa cu sare la fiert,iar cand incepe sa fiarba,adaugam spaghetele s le fierbem al dente.Le scurgem de apa.
Taiem pieptul de pui in fasii si condimentam. Infierbantam tigaia sau gratarul si punem bucatile de pui. Dupa ce s-au facut pe o parte,intoarcem si pe cealalta si apoi,le punem deoparte pe o farfurie.
Scoatem samburii din masline si taiem rosia in bucatele.
Punem intr-un bol mare spaghetele,adaugam pesto,rosiile si maslinele si amestecam.Condimentam cu sare,piper si fulgi de ardei iute.
Asezam bucatile de pui peste si ornam cu frunze de busuioc.