aceasta reteta o stiu de la soacra mea doar ca eu am mai adaugat niste ingrediente...am facut-o mai personala...oricum e excelenta...merita incercata.
pastele se fierb in apa cu sare, 10 min
se scurg si se lasa apa rece peste ele, sa nu se lipeasca
intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, se calesc ceapa, ardeiul si usturoiul impreuna putin , dar sa nu se prajeasca, apoi se adauga foile de dafin, busuiocul taiat marunt si bulionul, se potriveste de sare si se adauga o cana de apa si se lasa 10 min la fiert, ca sa se patrunda cu gustul foilor de dafin si a busuiocului.
cand a scazut apa se pune conserva de ton si se amesteca bine, se mai lasa 2-3 min apoi se opreste focul.se adauga apoi patrunjelul si maslinele taiate in patru.
se amesteca bine totul apoi se portioneaza in farfurii.
se serveste cu parmigiano deasupra dar se poate inlocui si cu alt fel de branza. eu personal le fac cu parmigiano...aici nu ducem lipsa de asa ceva!!!
parerea mea ca merg foarte bine cu un pahar de vin alb demisec...
pofta buna!