Saptamana aceasta am fost in mare pofta de paste . Desi nu as fi dorit sa consum atat de des, mereu am dat peste tot doar de retete inedite cu paste .
Pastele se fierb in multa apa cu sare[ respectand timpul de fierbere indicat ],se scurg .
Prosciutto se taie marunt si se caleste in tigaie de teflon . Partile grase vor elibera suficienta grasime astfel eu am renuntat la ulei .
Cartofii fierti se curata , se taie cuburi mai mici si se trag la tigaie impreuna cu prosciutto .
Se adauga pesto , smantana si se amesteca cu tagliatelele .Amestecarea se face cu blandete ca pastele sa arate frumos ,, imbracate '' cu sosul catifelat .
Reteta prevede si fasole verde -fideluta dar eu nu am pus .
Gustati si adugati sare daca este nevoie .
Presarati chili deasupra pentru a da nota picanta .
Serviti tagliatelele cu busuioc verde si rosii .
1
Noua ne place mult pesto cu busuioc si am adugat suplimentar .
2
Reteta prevede si fasole verde , eu nu am pus . In plus avand disponibil prosciutto mi-am zis ca merge ...:d