Pasta alla Portofino cu prosciutto

de mihaelar63 in Paste, 24 Ian 2015 | 4020 vizualizari

 

Saptamana aceasta am fost in mare pofta de paste . Desi nu as fi dorit sa consum atat de des, mereu am dat peste tot doar de retete inedite cu paste .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr tagliatele cu ou
  • 300 gr prosciutto
  • 300 gr fasole verde - optional
  • 3 cartofi fierti
  • 4 linguri pesto cu busuioc
  • 4 linguri smantana
  • fulgi chili
  • sare
  • busuioc verde
  • rosii pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta alla Portofino cu prosciutto:

Pastele se fierb in multa apa cu sare[ respectand timpul de fierbere indicat ],se scurg .

Prosciutto se taie marunt si se caleste in tigaie de teflon . Partile  grase vor elibera suficienta grasime astfel eu am renuntat la ulei .

Cartofii fierti se curata , se taie cuburi mai mici si se trag la tigaie impreuna cu prosciutto .

Se adauga pesto , smantana si se amesteca cu tagliatelele .Amestecarea se face cu blandete ca pastele sa arate frumos ,, imbracate '' cu sosul catifelat .

Reteta prevede si fasole verde -fideluta dar eu nu am pus .

Gustati si adugati sare daca este nevoie .

Presarati chili deasupra pentru a da nota picanta .

Serviti tagliatelele cu busuioc verde si rosii .

 

TIPS-URI

1

Noua ne place mult pesto cu busuioc si am adugat suplimentar .

2

Reteta prevede si fasole verde , eu nu am pus . In plus avand disponibil prosciutto mi-am zis ca merge ...:d

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta alla Portofino cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simona72 1

26.01.2015, 09:30

Nebunie!!

mena29 1

26.01.2015, 20:22

Vai Mihaela,ce departe de mine stai !

mihaelar63 1

26.01.2015, 23:06

Mena daca stai bine la drum in 2 ore si un pic esti la mine .pesto mai am , restul gasim

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu Sos Pesto