Spaghetti Alio e Olio

de Mimi_miss_u in Spaghete, 6 Oct 2012 | 4442 vizualizari

 

Pentru marii amatori de paste! Pana sa fac si eu aceasta reteta nu credeam ca o sa imi placa atat de mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghete
  • sare
  • piper
  • 6 catei usturoi taiati felii subtiri
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 praf de fulgi de chilli
  • 1/4 cana patrunjel tocat
  • 1 cana parmezan
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Alio e Olio:

Fierbem pastele, eu folosesc o regula simpla si anume le fierb exact cat scrie pe pachet in apa cu sare.

Tocam usturoiul in felii subtiri si patrunjelul marunt.

Punem uleiul de masline la incins intr-o tigaie si adaugam usturoiul. Dupa ce am adaugat usturoiul lasam focul mic, cat se poate de mic si il mai lasam pe foc pana incepe sa capete culoare. Cand usturoiul incepe sa capete o culoare aurie punem un polonic de apa fierbinte de la paste si oprim focul.

Cand pastele s-au fiert le scurgem, le punem intr-un castron mare, adaugam uleiul cu usturoi, fulgii de chilli, piper, o mare parte din parmezan, untul si patrunjelul. Mai pastram niste parmezan pentru ornat. Amestecam totul punem restul de parmezan si servim fierbinte.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

cele mai bune paste sunt cele originale, dar sunt greu de gasit si mai scumpe. Cand avem buget putem folosi pastele Dececco sau Barilla (originale italienesti, primele sunt mult mai bune), cand nu avem buget folosim unele de la noi dar de buna calitate cum ar fi Panzanni.

2

uleiul sa NU fie extravirgin pentru ca acela este prea puternic, deci ulei de masline de gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Alio e Olio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta al limone