Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa

de bucatarasa in Paste, 26 Mai 2024 | 4318 vizualizari

 

Paste cu sos de rosii  reteta clasica italiana, simpla si delicioasa.
Aceasta reteta poate fi ajustata dupa gustul personal, adaugand alte ingrediente precum masline, capere, ardei iute sau chiar bucati de carne (pui, vita, carnati).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa
  • 400g paste (spaghete, penne, fusilli, etc.)
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 3-4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 800g rosii tocate (proaspete sau din conserva)
  • 1 lingurita de zahar (optional, pentru a reduce aciditatea rosiilor)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat (sau cateva frunze proaspete, tocate)
  • Parmezan ras pentru servire (optional)
  • Frunze proaspete de busuioc pentru garnitura (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa:

Cum se prepara Paste cu sos de rosii  reteta clasica italiana, simpla si delicioasa

Fierberea pastelor:
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Scurge-le bine cand sunt al dente.
Prepararea sosului:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu.Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida, aproximativ 5 minute.
Adauga usturoiul tocat si gateste-l inca 1 minut, avand grija sa nu se arda.
Adauga rosiile tocate (daca folosesti rosii proaspete, e bine sa le decojesti si sa le toci fin).Condimenteaza cu sare, piper, zahar, oregano si busuioc.
Lasa sosul sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional, timp de 15-20 de minute, pana se ingroasa si se dezvolta aromele.
Amestecarea pastelor cu sosul:
Adauga pastele fierte in tigaia cu sos si amesteca bine pentru a le acoperi uniform.
Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fierberea pastelor pentru a-l subtia.
Servirea:
Serveste pastele cu sos de rosii imediat, presarate cu parmezan ras si decorate cu frunze proaspete de busuioc, daca doresti.

Serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o salata italiana. Recomand si penne bolognese.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii reteta clasica italiana, simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste gratinate la cuptor