Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc

de Andra_Constantinescu in Spaghete, 26 Oct 2015 | 3186 vizualizari

 

Am vazut ceva de genul acesta la Camelya, mi s-a facut pofta si am trecut la treaba. Delicioasa mancare! :D

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 300 g carne tocata de porc;
  • o ceapa (curatata de foi, spalata si tocata);
  • 4 catei de usturoi (curatati de foi, spalati si pisati);
  • un ou;
  • 40 g pesmet;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • cimbru;
  • sare.
  • Sos de rosii cu chiftele:
  • o lingura ulei de masline;
  • o conserva de 400 g de rosii intregi decojite, in suc de rosii;
  • 150 ml apa;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • ierburi aromatice uscate: busuioc, oregano, maghiran;
  • 28 de chiftele;
  • 4 catei de usturoi;
  • o legatura de patrunjel.
  • In plus:
  • 200 g spaghete + 2 l apa pentru fierberea acestora + sare;
  • untura pentru prajirea chiftelelor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc:

Pregatirea chiftelelor:

Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftele mici si se prajesc intr-o tigaie cu untura multa. Se scot pe un servetel de bucatarie absorbant.

Pregatirea spaghetelor:

Cei doi litri de apa si sarea se pun intr-o oala pe foc si cand clocotesc se adauga spaghetele, se amesteca putin si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi  se acopera cu un capac.

Pregatirea sosului de rosii cu chiftele:

Rosiile din conserva se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii. Se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline, apa, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate. Se fierb pana cand scade apa (dar nu de tot), apoi se adauga chiftelele. Se mai fierb 1-2 minute, se ia cratita de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si jumatate din legatura de patrunjel spalata si tocata.

Asamblare:

Spaghetele se clatesc cu apa calda intr-o sita, se aseaza pe farfurie, se pun 7 chiftele la o portie si sos de rosii, apoi se presara patrunjel verde tocat pe deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu legume si nuci