Foarte bune, si repede de facut.- Spaghete carbonara, reţetă cu smantana
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb maxim timpul inscris pe ambalaj.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc cateii de usturoi 2-3 minute pana isi schimba culoarea putin.
Se scot cateii de usturoi si se pune la prajit baconul taiat fasii.
Cand este prajit bine baconul se toarna smantana peste si se mai fierbe 3-4 minute amestecand bine.
Ouale se bat bine cu parmezanul, sare si piper.
Se strecoara spaghetele si se pun intr-un vas mai mare.
Peste ele se toarna smantana cu baconul fierbinte si amestecul de oua cu parmezan.
Se amesteca repede si bine, bine sa se omogenizeze si se se faca si oul de la caldura spaghetelor.
Daca ramane prea multa zeama sau vi se pare ca oul nu este facut, se poate pune vasul putin pe foc amestecand bine.
Se serveste cu parmezan ras presarat deasupra.
Pofta Buna!
1
Usturoiul trebuie scos ca se amareste prajit mult.
2
Se pot face si fara smantana (reteta originala) dar raman prea "seci" dupa mine.