Souvlaki( frigarui )

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2013 | 6004 vizualizari

 

Nu cred ca este ceva deosebit in acest preparat foarte simplu si rapid! Dar e foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vita muschiulet
  • sare
  • piper
  • oregon
  • putin ulei masline
  • lamaie
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souvlaki( frigarui ):

Daca folosim carne de vita, de preferat este sa o lasam la macerat pe timpul noptii, va fi mai frageda. Taiem carnea in patratele cat o nuca, punem intr-un castronel si sezonam cu sare, piper, oregon si ulei. Legumele le taiem patratele de aceiasi marime ca si carnea, si punem pe betisoarele special ptr frigarui, un rand de ceapa, de rosii, ardei si carne, si tot asa pana umplem betisorul. Punem pe foc iute tigaia ptr gratar, apoi cand punem frigaruiele, sa micsoram focul, ptr ca se vor arde in exterior si vor ramane crude la interior. Vom intoarce pe toate partile pana cand e gata. Se serveste stropit cu lamaie si de preferat acompaniat cu salata sau legume la gratar.( e foarte bun si ptr cei ce tin regim!:)

TIPS-URI

1

Putem folosi orice tip de carne.

2

se serveste bine si cu un sos tzatziki.

Daca ti-a placut reteta noastra "Souvlaki( frigarui )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Doralinda 1

23.01.2013, 22:51

Mamaiaelena

nilgun 1

31.08.2013, 22:33

maine le fac

Doralinda 1

31.08.2013, 23:19

Nilgun, tocmai ce am mancat azi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui si gratare