Sote de ficat de pui

de alilianaa in Ficat, 1 Iun 2013 | 7580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 2 cepe albe ( in reteta am pus o ceapa, am constatat ca e suficient)
  • 3 fire de ceapa verde
  • 150 g suc de rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 30 ml ulei
  • patrunjel si marar verde tocat
  • o jumatate de morcov
  • un sfert de ardei rosu
  • 100 ml vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de ficat de pui:

Ficatii  spala, se lasa la scurs. Am sarit peste partea cu laptele...:D  Ceapa se curata, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se toaca marunt, morcovul se spala, se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand s-a incins bine se pun ficatii si se pune capac. Se lasa sa fiarba sub capac pret de 7-8 minute, se da tigaia dupa foc, se intorc ficatii se se mai pun inca 5 minute. Se pune sare, piper. Dupa cele 5 minute se adauga ceapa, morcovul ardeiul tocate, se dauga vinul, se pune capac si se lasa la fiert. 

Dupa 10 minute la foc domol, daca mai e nevoie mai completam cu lichid ( la mine nu a fost), se adauga sucul de rosii. se mai potriveste de sare, piper. 

La final se adauga patrunjelul si mararul tocat. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Cris2711 1

01.06.2013, 13:57

Mihaela ),Liliana arata tare bine ficatelul

alilianaa 1

01.06.2013, 14:01

Multumesc..Cris..Mihaela, turcii au venit mai tarziu..

Rocsi 1

01.06.2013, 22:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in sos de ceapa