Sote de ficat de pui

de alilianaa in Ficat, 1 Iun 2013 | 8112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 2 cepe albe ( in reteta am pus o ceapa, am constatat ca e suficient)
  • 3 fire de ceapa verde
  • 150 g suc de rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 30 ml ulei
  • patrunjel si marar verde tocat
  • o jumatate de morcov
  • un sfert de ardei rosu
  • 100 ml vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de ficat de pui:

Ficatii  spala, se lasa la scurs. Am sarit peste partea cu laptele...:D  Ceapa se curata, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se toaca marunt, morcovul se spala, se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand s-a incins bine se pun ficatii si se pune capac. Se lasa sa fiarba sub capac pret de 7-8 minute, se da tigaia dupa foc, se intorc ficatii se se mai pun inca 5 minute. Se pune sare, piper. Dupa cele 5 minute se adauga ceapa, morcovul ardeiul tocate, se dauga vinul, se pune capac si se lasa la fiert. 

Dupa 10 minute la foc domol, daca mai e nevoie mai completam cu lichid ( la mine nu a fost), se adauga sucul de rosii. se mai potriveste de sare, piper. 

La final se adauga patrunjelul si mararul tocat. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui aromati