ma gandesc sa inscriu aceasta reteta in concurs, dar inca nu-s f hotarata....mai vedem pe parcurs....
prima data am taiat carnita fasii si am prajit-o in 2 lg de ulei de masline extravergine, pana s-a rumenit putin, apoi am adaugat o ceapa taiata marunt si am mai lasat cateva minute sa se inmoaie si ceapa. am tocat marunt conserva de rosii si am adaugat-o la carnita cu tot cu suc. am amasetecat bine totul , am adaugat sare si marar tocat( din pacate nu am avut verde, dar e bun si cel uscat, ii da un gust deosebit sote-ului) si am acoperit totul cu apa, cam o cana si am lasat la fiert la foc normal. am lasat pana a fiert carnita bine, intre timp am mai adaugat apa. ( adaugati in fc de cat de mult sos doriti). dupa ce a fiert carnea am dizolvat o lg de amidon cu 2 lg apa si am adaugat la carnita si am pus putin curry .s-a format un sos grosut si aromat de la marar. si putin iute. am lasat deoparte
ciupercile le-am pus la calit cu o ceapa si cu un ardei asa direct congelate, am lasat pana s-au inmuiat frumos, apoi am adaugat usturoiul taiat marunt marunt , am potrivit se sare si piper si am acoperit totul cu apa apoi am lasat la fiert la foc domol. la sfarsit am facut o maia din amidonul dizolvat cu lapte si amestecat bine cu smantana. am pus peste ciuperci si am omongenizat bine. am adaugat si p lg de sos boscaiola( nu era pe lista...dar daca tot il aveam m-am gandit ca o sporeasca gustul de ciuperci, o sa le dea mai multa savoare). am laasat sa dea doua clocote mici si am stins focul. apoi am adaugat mult patrunjel verde.
.am facut apoi pilaful din 2 maini de orez fiert cu un morcov razuit marunt si vegeta.
piureul l-am facut cu lapte, 100 ml si vegeta. cartofii i-am fiert cu un fir de telian si o frunza.
la masa am mai asezonat cu masline megre si patrunjel verde. ma gandesc ca ar merge si cu o mamaliguta...inca nu am facut-o...e in faza de proiect doar....
pofta buna!