Sote de curcan si sos de ciuperci cu pilaf si piure

de adasev12 in Curcan, 21 Oct 2010 | 7175 vizualizari

 

ma gandesc sa inscriu aceasta reteta in concurs, dar inca nu-s f hotarata....mai vedem pe parcurs....

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de curcan pulpa
  • 250 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • o conserva de rosii intregi
  • 200 g smantana
  • 100 ml lapte + 50 ml lapte
  • o lg sos boscaiola
  • 4 cartofi potriviti
  • un fir de telina
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, praf de curry, patrunjel verde , vegeta, marar
  • 2 lg amidon
  • masline negre
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de curcan si sos de ciuperci cu pilaf si piure:

prima data am taiat carnita fasii si am prajit-o in 2 lg de ulei de masline extravergine, pana s-a rumenit putin, apoi am adaugat o ceapa taiata marunt si am mai lasat cateva minute sa se inmoaie si ceapa. am tocat marunt conserva de rosii si am adaugat-o la carnita cu tot cu suc. am amasetecat bine totul , am adaugat sare si marar tocat( din pacate nu am avut verde, dar e bun si cel uscat, ii da un gust deosebit sote-ului) si am acoperit totul cu apa, cam o cana si am lasat la fiert la foc normal. am lasat pana a fiert  carnita bine, intre timp am mai adaugat apa. ( adaugati in fc de cat de mult sos doriti). dupa ce a fiert carnea am dizolvat o lg de amidon cu 2 lg apa si am adaugat la carnita si am pus putin curry .s-a format un sos grosut si aromat de la marar. si putin iute. am lasat deoparte

ciupercile le-am pus la calit cu o ceapa si cu un ardei  asa direct congelate, am lasat pana s-au inmuiat frumos, apoi am adaugat usturoiul taiat marunt marunt , am potrivit se sare si piper si am acoperit totul cu apa apoi am lasat la fiert la foc domol. la sfarsit am facut o maia din amidonul dizolvat cu lapte si amestecat bine cu smantana. am pus peste ciuperci si am omongenizat bine. am adaugat si p lg de sos boscaiola( nu era pe lista...dar  daca tot il aveam m-am gandit ca o sporeasca gustul de ciuperci, o sa le dea mai multa savoare). am laasat sa dea doua clocote mici si am stins focul. apoi am adaugat mult patrunjel verde.

.am facut apoi pilaful din 2 maini de orez fiert cu un morcov razuit marunt si vegeta.

piureul l-am facut cu lapte, 100 ml si vegeta. cartofii i-am fiert cu un fir de telian si o frunza.

la masa am mai asezonat cu masline megre si patrunjel verde. ma gandesc ca ar merge si cu o mamaliguta...inca nu am facut-o...e in faza de proiect doar....

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de curcan si sos de ciuperci cu pilaf si piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

22.10.2010, 09:47

dar n-are a aface una cu alta lilik...normal ca si eu am acte sia ici...dar nu conyteaza...tot romance suntem...cu domiciliul stabil in Ro

nadina73 1

23.10.2010, 01:28

super buna trebuie a fiebafta la concurs5f

tanyapatap 1

05.01.2011, 20:21

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan rumena