Iata un pranz de duminica tare gustos si aratos. Il puteti pregati pentru voi sau pentru musafiri, sigur toata lumea o sa fie incantata.
Intr-un bol punem mai intai uleiul de masline. Ceapa o curatam si o tocam marunt iar usturoiul curatat il dam prin aparatul de pisat. Adaugam treptat toate condimentele insirate mai sus, turnam vinul si apa si amestecam.
Punem carnea in marinata. o intoarcem de pe o parte pe alta, apoi acoperim vasul si dam la frigider timp de 3 ore.
Scoatem carnea din frigider si o asezam intr-o tava. Turnam marinata in tava peste carne.
Cartofii, morcovii, ceapa si telina le curatam si le spalam bine.
Cartofii ii taiem in doua, morcovii rondele de 3-4 cm, telina felii iar ceapa in doua.
Asezam legumele in tava pe langa pulpa. Saram si piperam legumele si mai stropim cu putin vin.
Marul il taiem in doua si il asezam in tava.
Acoperim tava cu folie de Al. si dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade timp de aprox 50 de minute.
Dupa ce s-a scurs acest timp indepartam folia, stropim carnea cu sosul din tava si dam din nou la cuptor timp de aprox 30 de minute, pana se rumeneste carnea deasupra.
Verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa si daca da oprim focul si scoatem tava din cuptor.
Scoatem carnea si legumele pe un platou, feliem carnea si servim cald.
Pofta mare sa aveti daca alegeti sa gatiti aceasta mancare!
1
La condimente puteti sa jonglati in functie de ce arome va plac si ce merge bineinteles cu carnea de curcan