Sos tzatziki

de nadina73 in Sosuri, 19 Aug 2010 | 9760 vizualizari

 

Grecii obisnuiesc sa mananace la fiecare masa ,fie ca sos pentru diverse preparat fie ca si antreu si cu paine prajita
Sursahttp://www.divahair.ro/culinar/sosuri/sos_tzatziki

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete mari sau 2 mai mici
  • 350 ml iaurt
  • sare
  • ulei de masline 1 lingura
  • 4-5 dinti de usutroi
  • marar tocat
  • piper alb
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tzatziki:

Castravetii se curata sau se lasa cu coaja si se rad ,dupa care se storc bine.

Catravetii rasi se amesteca bine cu uleiul de masline si iaurtul,se condimenteaza cu sare si piper,iar la final se pune mararul tocat.

Se lasa la rece 2 ore.

Este un sos grozav care merge pe orice..........pizza,carne,,,,,,,,,,,,friptura,peste

Noi am mancat cu crochete de peste...............au fost grozave

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

denisadenise 1

29.01.2011, 15:17

la tzatziki nu pui niciodata marar ci menta verde.nici o treaba mararul cu tzatziki.daca ai fost in Grecia si ai mancat tzatziki nu stiu unde ai simtit gustul de marar.

nadina73 1

31.01.2011, 00:54

Denisa iubita,in grecia nu am fost poate cand o sa merg iti voi spune,reteta nu e inventata de mine fiecare cu gusturile lui,e bine pe viitor de retinut

Bayram 1

12.06.2011, 01:46

Adevarul este ca nu am mancat niciodata cu marar, dar merita incercat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa bulgareasca "Tarator"