Sos marinat cu chiftelute si ciuperci

de ANCA in Vita, 9 Ian 2010 | 9736 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftelute:

  • 1 kg carne tocata
  • 2 oua
  • o ceapa
  • un morcov
  • un cartof
  • verdeata, cimbru sare, piper

Sos:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 300 ml suc de rosii
  • jumatate de capatana usturoi
  • o ceapa
  • un fir praz
  • un ardei rosu
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 felii lamaie+zeama de la o jumate lamaie
  • cimbru, dafin, sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos marinat cu chiftelute si ciuperci:

Chiftelele: carnea tocata se amesteca cu legumele date pe razatoarea mica sau la robot, verdeata tocata marunt, ouale, cimbrul, sarea si piperul. Nu am pus pesmet in compozitie caci era legata bine datorita cartofului. Le-am tavalit prin pesmet si le-am pus la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt.

Intre timp, am preparat sosul.

Intr-o tigaie, am inabusit ceapa, prazul, ardeiul si ciupercile, cu o foaie de dafin si cimbru, am adaugat vinul si am lasat la foc mic 5 minute. Am adaugat sucul de rosii, in care am mixat usturoiul. Am lasat sa clocoteaca bine sosul, apoi am pus in sos si chiftelutele, zeama de lamaie si cele 2 felii, fara coaja, pentru a nu da gust amarui. Am mai lasat la foc mic pentru cateva minute si gata:)

Merge alaturi de orice garnitura, sau doar cu paine proaspata. Eu am facut un piure de cartofi, in care am mixat si o mana zdravana de rondele de praz, deliciiioooos, va recomand!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marinat cu chiftelute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras 1

10.01.2010, 06:21

asa am zis si eu

dicarmencitta1957 1

16.04.2010, 12:04

Arata de nota 10 cu felicitari.Superba prezentarea.

ANCA 1

18.04.2010, 17:57

Multumesc, Carmencita..dar poza cu farfuria nu mi-a iesit prea bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Escalop de vitel cu ciuperci