Chiftelute:
Sos:
Chiftelele: carnea tocata se amesteca cu legumele date pe razatoarea mica sau la robot, verdeata tocata marunt, ouale, cimbrul, sarea si piperul. Nu am pus pesmet in compozitie caci era legata bine datorita cartofului. Le-am tavalit prin pesmet si le-am pus la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt.
Intre timp, am preparat sosul.
Intr-o tigaie, am inabusit ceapa, prazul, ardeiul si ciupercile, cu o foaie de dafin si cimbru, am adaugat vinul si am lasat la foc mic 5 minute. Am adaugat sucul de rosii, in care am mixat usturoiul. Am lasat sa clocoteaca bine sosul, apoi am pus in sos si chiftelutele, zeama de lamaie si cele 2 felii, fara coaja, pentru a nu da gust amarui. Am mai lasat la foc mic pentru cateva minute si gata:)
Merge alaturi de orice garnitura, sau doar cu paine proaspata. Eu am facut un piure de cartofi, in care am mixat si o mana zdravana de rondele de praz, deliciiioooos, va recomand!!