Sos marinat cu chiftelute si ciuperci

de ANCA in Vita, 9 Ian 2010 | 9439 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chiftelute:

  • 1 kg carne tocata
  • 2 oua
  • o ceapa
  • un morcov
  • un cartof
  • verdeata, cimbru sare, piper

Sos:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 300 ml suc de rosii
  • jumatate de capatana usturoi
  • o ceapa
  • un fir praz
  • un ardei rosu
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 felii lamaie+zeama de la o jumate lamaie
  • cimbru, dafin, sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos marinat cu chiftelute si ciuperci:

Chiftelele: carnea tocata se amesteca cu legumele date pe razatoarea mica sau la robot, verdeata tocata marunt, ouale, cimbrul, sarea si piperul. Nu am pus pesmet in compozitie caci era legata bine datorita cartofului. Le-am tavalit prin pesmet si le-am pus la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt.

Intre timp, am preparat sosul.

Intr-o tigaie, am inabusit ceapa, prazul, ardeiul si ciupercile, cu o foaie de dafin si cimbru, am adaugat vinul si am lasat la foc mic 5 minute. Am adaugat sucul de rosii, in care am mixat usturoiul. Am lasat sa clocoteaca bine sosul, apoi am pus in sos si chiftelutele, zeama de lamaie si cele 2 felii, fara coaja, pentru a nu da gust amarui. Am mai lasat la foc mic pentru cateva minute si gata:)

Merge alaturi de orice garnitura, sau doar cu paine proaspata. Eu am facut un piure de cartofi, in care am mixat si o mana zdravana de rondele de praz, deliciiioooos, va recomand!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marinat cu chiftelute si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras 1

10.01.2010, 06:21

asa am zis si eu

dicarmencitta1957 1

16.04.2010, 12:04

Arata de nota 10 cu felicitari.Superba prezentarea.

ANCA 1

18.04.2010, 17:57

Multumesc, Carmencita..dar poza cu farfuria nu mi-a iesit prea bine

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)