Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ niciodata .
Am intentionat sa prepar o a doua portie de ketchup dar ,, altfel '' decat prima .
Am obtinut un minunat sos aromat care il folosesc la preparate la cuptor . pana acum ,, a mers ''si la pui , si la porc ,si la peste !!!
2 kg ardei Kapia 2 l bulion rosii 1 kg telina 6 cepe 1 capatina usturoi 1 lingurita chimen macinat
Curatat si spalati, kapia , ceapa , telina si usturoiul . Maruntiti totul cu ajutorul robotului.
Bulionul cu legumele maruntite si restul condimentelor + crengutele de salvie , busuioc si cimbru vor fi fierte o ora intro oala incapatoare cu peretii neaderenti .
La sfarsitul fierberii scoateti crengutele de ierburi aromatice , adaugati un praf de conservant , puneti sosul in borcane cu capac infiletabil curate .
Lasati borcanele la loc cald acoperite cu o patura 2 zile .
Am obtinut 12 borcane de 400 gr cu un minunat sos aromat .