Retete de suflet
M-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/ketchup-de-casa-50267.html
Rosiile le spalam,le taiem in 4-6 si le adaugam intr-o oala incapatoare (puteti sa le dati prin masina de rosii); cum nu am avut masina de rosii am folosit blenderul pentru a le pasa.
Curatam ardeii si ceapa, le tocam cu ajutorul unui robot si le aadaugam peste rosii.
Adaugam usturoiul, frunzele de telina, foile de dafin si condimentele dupa gust.
Amestecam si punem oala pe foc sa fiarba pana ce scade la jumatate si are consistenta asemanatoare a bulionului.
Scoatem frunzele de telina, dafin si mai pasam cu blenderul de mana pentru a deveni o pasta cremoasa si fina.
Adaugam zaharul si otetul, frunzele de busuioc si punem sa mai fiarba cateva clocote cca 5 min. Punem ketchup-ul in borcane sterilizate si le adaugam intr-o oala in care am adaugat un prosop la fund.
Completam cu apa pana la jumatate si lasam sa fiarba ca 10 min.
Le scoatem si le intoarcem cu fundul in sus, le acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi.