Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval

de _Alina_ in Mancare copii, 1 Noi 2012 | 8309 vizualizari

 

Ramasesem in pana de idei in ceea ce priveste pachetelul de luat la scoala, dar cu o zi inainte fetita mea vazuse la o colega pariziene cu cabanos cumparate de la magazin, si cum colega s-a plans ca erau prea picante...nu i-am dat voie sa-si cumpere. Am zis ca pot sa ii fac eu, macar sunt sigura cat de cat de ceea ce pun in ele.. Initial am inceput sa fac pariziene, iar de aici n-a fost decat un pas la aceste soparlite haioase si delicioase. Copilasii mei au fost tare incantati si de aspect si de gust. Incercati si veti vedea reactia puilor vostri!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina semi-neagra de grau
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de masline
  • 15 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 5 g zahar
  • 1 lgt sare
  • Umplutura:
  • 600 g cabanos
  • 200 g cascaval
  • ardei kapia
  • pentru uns:
  • ou amestecat cu putin lapte sau ulei daca vreti sa se rumeneasca mai frumos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval:

 1. Facem o maia din drojdie, laptele caldut, zahar si 2 lg de faina. Lasam la dospit 15-20 min. Amestecam apoi maiaua cu restul ingredienteleor pentru aluat si framantam 10 min. Lasam aluatul la dospit 1 h.

2. Dupa ce a dospit rulam un cilindru din aluat cu diametrul de 8 cm si taiem felii de 3-4 cm din el. 

3. Penru pariziene, intindem fiecare felie, franjuram o parte din foaia de aluat, punem cascaval si cabanos (10 cm) si rulam aluatul.

4. Pentru soparlite intindem aluatul, punem cascavalul si cabanosul, rulam aluatul. Formam o codita din ruloul umplut. Formam o biluta de aluat si o atasam ruloului, punem cate doua bobite de piper in locul ochilor. Formam si doi cilindri pentru picioare pe care ii atasam pe partea inferioara a ruloului. Solzii ii puteti face cu ajutorul unui foarfec ciupind aluatul, sau ii puteti confectiona pe rand din foite de aluat franjurat.  

5. Lasam la dospit 15 min, ungem cu ou batut si dam in cuptorul preincalzit la 190-200 °C, timp de 30 min si 5 min la 220 °C.

6. Dupa ce scoatem din cuptor ungem cu putina apa amestecata cu ulei si acoperim cu un prosop. 

7. Dupa ce s-au racit formati o deschizatura cu ajutorul cutitul in capul soparlei si introduceti o bucata de ardei.

P.S. Sotul era amuzat si a zis ca seamana mai mult cu niste dinozauri la marime :)) Data viitoare am sa le fac mai mici :)

 

TIPS-URI

1

Puteti pune si alte umpluturi. Eu am pus in unele si ardei kapia taiat julien.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

08.12.2012, 08:14

Multumesc Valentina!

Bya Ralu 1

20.12.2012, 22:46

ce faine sunt!

babi5 1

13.06.2013, 18:24

unt super haioase si sunt convinsa ca sunt si gustoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Deliciu la cuptor cu broccoli si rosii cherry