Daca va place somonul asa de mult ca si mie atunci reteta asta clar este pentru voi. Se face destul de usor chiar daca pare o lista mai lunga de ingrediente. Inainte de a va apuca de reteta, trebuie sa dati o fuga pana la piata, sa va aprovizionati cu legume proaspete, apoi sa mergeti repede la magazin sa luati pestele, sau poate preferati varianta pescuitului...
Somonul il spalam bine, il curatam de solzi daca e cazul, apoi il condimetam cu sare, piper si oregano dupa gust. Incingem o tigaie grill sau pornim gratarul electric...sau chiar o tigaie teflonata - fiecare cu ce are - o ungem putin cu ulei, si punem somonul in tigaie. Il prajim pe ambele parti, nu mai mult de 5 minute pe fiecare.
Cartofii si morcovii ii curatam si-i punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam mai mult de 20 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Pana aici la comun, apoi fiecare pe drumul lui :P Morcovul il taiem in fasii mai subtiri si-l prajim in urma somonului, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Cartofii ii pasam adaugam untul, laptele si supa de legume si formam o pasta fina. La sfarsit condimentam cu sare dupa gust si cu nucsoara razuita. Lasam deoparte si trecem repede la brocolli.
Brocoll il punem la fiert in apa cu sare. Fierbem 15 minute apoi il scurgem si-l trecem printr-un jet de apa rece ca sa-si pastreze culoarea lui verde frumoasa. Il pasam cu blenderul - dar nu foarte fin - adaugam iaurtul, laptele si sare, piper dupa gust.
Sosul tzatziki se face si el usor. Curatam castravetii si taiem felii subtiri de tot!!! Mararul si usturoiul le tocam marunt si le adaugam peste castraveti. Adaugam iaurtul si mixam bine. La sfarsit punem sare dupa gust.
Destul de usor! Pentru asamblare eu m-am folosit de cateva forme patrate de prezentare. Am pus piure de cartof pana la jumatate, felii de morcov, apoi piure de brocolli si am ornat cu bastonase de morcovi. Simplu si delicios!
Pofta buna!