M-am inspirat de la Oana , reteta -salau cu legume . Am dorit sa prepar si eu salau , dar dupa ce am decongelat pestele s-a ,, modificat '' in somn !!!
Pestele curatat se spala , se incresteaza si se unge cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , ghimbir , otet de lamaie , piper si bineinteles boia [ ce sa fac sunt ardeleanca , nu m-am ,, rabdat ''sa nu pun ]
Pestele se aseaza intr-o tava pe hartie de copt ,, secondat '' pe laterale de cartofi [ care in prealabil au fost curatati , taiati si spalati ]mazare vede si morcovi[ curatati , spalati si taiati rondele ].
Se presara sare si se stropeste cu ulei , se decoreaza somnul cu usturoi, lamaia si rosia feliata : se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor 30 min .
Se indeparteaza folia , se stropeste somnul cu restul de sos si se mai lasa la rumenit 15 min . Pofta buna !!!