File de merlucius cu legume

de violette in Peste, 25 Feb 2010 | 5383 vizualizari

File de merlucius cu legume

 

INGREDIENTE

  • 2 buc. merlucius hoki
  • 400 gr.mazare
  • 4-5 morcovi  
  • patrunjel
  • lamaie
  • unt
  • usturoi
  • smantana
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de merlucius cu legume:

Pestele se fileaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min).

Se pune unt intr-o tigaie, se adauga usturoiul, se aseaza bucatile de peste si se prajesc pe ambele parti, se adauga sucul de lamaie in care s-a marinat pestele iar cand e aproape gata se adauga smantana (4-5 ling.) si se mai lasa putin pe foc (se inabuse pt. aprox. 2 min).

Se serveste cu o garnitura de mazare si morcovi preparata astfel:

- se pun intr-o tigaie putin ulei de masline si unt, se adauga mazarea si morcovii fierti in prealabil - se condimenteaza cu sare si piper, se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, si putin sos de la peste, iar la urma se asezoneaza cu patrunjel verde.


Daca ti-a placut reteta noastra "File de merlucius cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]