Stiu ca exista printre noi persoane care spun ca soia nu e atat de buna pentru organism, insa eu o ador.Imi plac toate derivatele de soia (salam,pate...). Fiecare cu gusturile lui ;)
Pentru cartofii taranesti : Se spala cartofii si se pun la fiert ( in coaja) in apa cu sare. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt si se caleste in uleiul incins.Cartofii fierti se curata de coaja si se piseaza cu furculita(nu trebuie pisati ca la piure), dupa care se pun in ceapa calita .Se amesteca, se condimenteaza si se mai lasa pe foc 3-4 minute.
Pentru snitele de soia : Intr-o oala se pune apa pe jumatate.Se arunca un pumn de delikat si se lasa pe foc pana clocoteste, dupa care se pun bucatile de soia.Cand sunt fierte se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare peste care presaram sare si piper. Pregatim 2 boluri. Intr-unul punem apa in care a fiert soia,dar mai adaugam ceva delikat, iar in celalalt faina.Dam soia prin faina,apa,iar faina si iar apa dupa care le prajim in ulei incins.Daca e nevoie dam de mai multe ori prin faina si apa,asta numai pentru a capata o crusta.Cand se rumenesc putin se scot pe un servetel de hartie pentru a elimina surplusul de ulei. Se servesc cu cartofi taranesti si varza murata.