Snitel vienez cu cus-cus

de T I M E A in Porc, 14 Apr 2013 | 11302 vizualizari

 

Nu va prezint nimic deosebit, doar o mancare usoara pentru un pranz gustos si satios. Mie imi place tare mult snitelul mai ales cel cu pesmet, pentru ca mama mea doar asa il facea. Si pe planga snitelul crocant am facut si cus-cus usor picant.

 

INGREDIENTE

Pentru snitele:

  • 500 gr carne slaba de porc
  • sare si piper
  • 2 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Pentru cus-cus:

  • 250 gr cus-cus
  • 2 l apa
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 lingurite sos iutel (de la Bunatati din natura)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez cu cus-cus:

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta. 

Pregatim trei farfurii: 1. faina, 2.ouale batute amestecate cu laptele, 3. pesmet

Punem pe foc tigaia cu uleiul.

Dam fiecare bucata de carne pe rand prin faina, ou si apoi pesmet si prajim in uleiul incins pe ambele parti.

Scoatem carnea prajita pe prosoape de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.

Intr-un vas punem aprox 2 l de apa si lasam sa fiarba cu putina sare. Cand fierbe apa, adaugam cus-cus-ul si lasam la fiert aprox 10 minute. Oprim focul si mai lasam 2-3 minute, apoi strecuram si trecem cus-cus-ul pe sub un jet de apa rece. 

Separat intr-o tigaie mai adanca/wok punem 2 linguri de ulei si calim putin ceapa tocata marunt. Punem peste ceapa cus-cus-ul, adaugam sare si piper si sos iutel si amestecam. 

Si e gata pranzul: snitel, cus-cus si castraveti murati.

Pofta mare!!!

TIPS-URI

1

Puteti inlocui sosul iutel cu orice alt sos usor picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

T I M E A 1

14.04.2013, 15:26

Anett

Rocsi 1

14.04.2013, 20:53

Bun meniu pentru astazi!

T I M E A 1

15.04.2013, 18:44

multumesc Rocsi

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele in pijama