Snickers Bars

de Lavinia in Prajituri, 31 Dec 2012 | 21810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 150 g nuci macinate
  • 50 g nuci tocate
  • 150 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • Stratul de cioco alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • Crema:
  • 7 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers Bars:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute.

Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt si bagam blatul la cuptor pentru 25 de min(testul scobitorii)

Lasam blatul la racit si punem ciocolata alba topita peste el. Dam la rece si intre timp ne apucam de crema caramel.

Punem zaharul la caramelizat iar cand a prins o culoare maro nu foarte inchis stingem cu untul taiat bucatele.Separat amestecam faina cu laptele caldut si turnam peste caramel amestecand continuu pe foc mic pana se ingroasa(cel putin 15 min)

Intindem crema rece uniform peste blat si dam la frigider prajitura pentru minim 6 ore(eu am lasat-o peste noapte)

Portionam prajitura sub forma de batoane mai groase si glazuram cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers Bars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath