Ce pot sa spun...atat de racoroasa si foarte buna.De Craciun am facut-o,de Revelion,iar. In dublu si triplu exemplar :) ( La cerere...)
Blatul
Galbenusurile se amesteca cu zaharul,se mixeaza foarte putin.Se adauga uleiul cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.Apoi se incorporeaza foarte incet albusurile batute spuma.Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (35/25cm) si se baga la cuptor. Se coace si se lasa sa se raceasca in tava.
Crema
Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma,apoi se adauga branza dulce si esenta de vanilie si se mixeaza bine,pana la omogenizare.Crema se pune peste blatul racit si se da la frigider.
Glazura
Se prepara dupa indicatiile de pe plic,numai ca in loc de lapte se pune suc.Se amesteca sucul cu praful de budinca si zaharul,se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta se adauga peste crema. Se lasa la rece peste noapte.
1
In loc de budinca de vanilie si suc de portocale,se poate folosi si budinca de capsuni si suc de capsuni.