Slanina fripta in frigare ( cum numai in Maramures se mananca )

de Adi75 in Porc, 3 Mai 2014 | 6527 vizualizari

 

Acuma ca sunt departe de casa slanina fripta a devenit un deliciu . Foarte adevarat ca aceasta mancare este cam grasa da o macam mai rar . Imi aduce aminte de casa parinteasca . Eu am avut ajutoare si slanina a fost si mai buna ;)

 

INGREDIENTE

  • O bucata de slãnina afumata
  • O franzela mica
  • Doua cepe potrivite
  • rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fripta in frigare ( cum numai in Maramures se mananca ):

Prima data taiem ceapa julien o saram si o amestecam putin . Taiem si slanina cubulete dar fara sa indepartam soricul . Intr-o farfurie sau tava pregatim feliile de paine peste care punem ceapa . Intre timp pregatim un foc nu foarte mare se pune slanina in frigare si se tine deasupra focului invartind incet , cand slanina incepe sa se topeasca unsoarea se lasa sa curga pe feliile de paine se repeta procedura de cateva ori pana slanina se frige bine .

TIPS-URI

1

Eu prefer sa mananc cu rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fripta in frigare ( cum numai in Maramures se mananca )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

04.05.2014, 10:51

Îmi aduce aminte de vacanțele din Maramureș De ceapă nu știam, doar slana friptă și o bucată de pâine

Rocsi 1

04.05.2014, 11:41

Ce mai mancam asa ceva in copilarie....

pity19 1

04.05.2014, 13:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in oala de lut