Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia

de mihaelar63 in Mezel de casa, 19 Noi 2018 | 11391 vizualizari

 

Un mezel de casa ce poate fi usor preparat. Noi am avut o slanina de mangalita afumata ce-mi parea foarte sarata. M-am gandit sa o transform prin fierbere in slanina fiarta cu boia si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr slanina afumata de mangalita
  • 2 foi de dafin
  • 2 ardei iuti
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura boia rosie dulce de ardei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia:

  • Slanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale.
  • Spalati bucatile de slanina cu apa calda.
  • Increstati usor slanina formand mici patrate.
  • Prin increstare se patrunde mai repede la fierbere si se usturoiaza mai usor bucata in adancime.
  • Puneti bucatile de slanina la fiert cu foi de dafin si ardei iute.
  • Curatati usturoiul.
  • Pisati foarte marunt usturoiul prin presa speciala.
  • Usturoiul se amesteca cu putina apa sa fie ca o pasta.
  • Dupa 20 minute se scurge slaninuta de apa si, cat este calda, se unge bine cu usturoi.
  • Presarati deasupra cu boia dulce de ardei si piper.
  • Serviti dupa racire insotita cu ardei iuti, praz, ceapa rosie, verde sau chiar cu mustar.

                 

 

TIPS-URI

1

Nu am pus sare. Slanina afumata a fost excesiv sarata si prin fierbere a pierdut din sare.

2

Daca se fierbe prea mult slanina, ea devine gelatinoasa si neplacuta la servire.

3

Incercati cu o furculita si, daca reusiti sa intepati usor bucata de slanina, se opreste fierberea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet file - mezel