Este prima data cand il prepar si am ales sa il fac pentru Bbk. Se apropie sezonul rece, iar pentru imunitate este ideal!
In primul rand trebuie sa va inarmati cu multa rabdare :) mai ales daca folositi o cantitate mai mare.
Bobitele de catina se curata de codite, cu grija pentru ca se sfarama foarte usor, se spala in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect limpede, iar bobitele nu mai au printre ele frunzulite ori codite. Dar!, Intamplator mai pot "scapa" cateva :D
Asezam apoi catina intr-o sita si o lasam sa se scurga de apa.
Acum folositi cea mai la indemana metoda:
1. Fie o zdrobiti pur si simplu (cu o furculita de exemplu) si apoi o lasati in sita pentru a se scurge tot sucul (o mai presati din cand in cand)
2. Fie o maruntiti cu ajutorul blenderului si mai apoi procedati la fel ca la primul punct.
si
3. Fie, asa cum am procedat eu, folositi storcatorul de fructe. Cea mai eficienta si rapida metoda, daca ma intrebati pe mine :) Fructele se zdrobesc foarte repede, iar extragerea sucului continut este completa.
Peste sucul astfel obtinut, turnam mierea de albine si omogenizam totul pana la incorporarea completa.
Siropul obtinut il turnam in sticlute mici (de preferat) si se pastreaza la rece pentru maxim 2 saptamani.
1
Aici http://www.descopera.ro/natura/10566152-catina-miraculosul-ginseng-romanesc gasiti foarte multe informatii utile.