Sirop de catina

de Oana in Sirop / Compot, 21 Aug 2009 | 62686 vizualizari

 

Fructele micute, portocalii, sunt ideale pentru fortificarea sistemului imunitar, mai ales in sezonul rece. Catina este o adevarata farmacie, continand aproape toate mineralele si vitaminele necesare organismului uman.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fructe de catina
  • un borcan de 800 g cu miere
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina:

Iata aici un articol foarte interesant despre efectele terapeutice ale catinei, merita citit!

Reteta de sirop mi-a transmis-o o buna prietena, Alina :))

Fructele se spala bine, se zvanta si se curata de tepii care mai raman dupa ce sunt culese de pe ramurele. Se paseaza usor cu o furculita si se aseaza in borcane de 400 g, cam 1/3 din borcan. Se toarna mierea deasupra, se amesteca usor, se pun capacele si se pastreaza la frigider.

Cand incepe sezonul rece, se ia, pe stomacul gol, o lingurita de sirop, in fiecare zi. Are un gust minunat, dulce-acrisor!

TIPS-URI

1

Se poate indulci si ceaiul (caldut!) cu cate o lingurita de sirop.

2

Borcanele se pot pastra in balcon pe timp de iarna, la rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Oana 1

13.11.2009, 14:08

Flori, incearca la Plafar. In Bucuresti a fost un targ al mesterilor populari, un targ de toamna cu multe standuri cu miere si aveau o gramada cu catina. Intreaba si la piata, la cei care vand miere...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta