Fructele micute, portocalii, sunt ideale pentru fortificarea sistemului imunitar, mai ales in sezonul rece. Catina este o adevarata farmacie, continand aproape toate mineralele si vitaminele necesare organismului uman.
Iata aici un articol foarte interesant despre efectele terapeutice ale catinei, merita citit!
Reteta de sirop mi-a transmis-o o buna prietena, Alina :))
Fructele se spala bine, se zvanta si se curata de tepii care mai raman dupa ce sunt culese de pe ramurele. Se paseaza usor cu o furculita si se aseaza in borcane de 400 g, cam 1/3 din borcan. Se toarna mierea deasupra, se amesteca usor, se pun capacele si se pastreaza la frigider.
Cand incepe sezonul rece, se ia, pe stomacul gol, o lingurita de sirop, in fiecare zi. Are un gust minunat, dulce-acrisor!
1
Se poate indulci si ceaiul (caldut!) cu cate o lingurita de sirop.
2
Borcanele se pot pastra in balcon pe timp de iarna, la rece!