... e marti si mi-e lene , dar parca tot as mesteca ceva cat stau la PC sau Tv , asa ca dau fuga la DGRD ( Directia Generala a Rezervelor Dianei ) , scot un aluat foietaj Bella , neaparat Bella , mai iau si un borcan de gem de prune cu nuci ( fara zahar ) si unul cu gem de nectarine facut de mine cu fructoza si trec la treaba .
Se lasa foietajul la decongelat la temperatura camerei , dupa care se intinde si cu dispozitivul de taiat se portioneaza in triunghiuri si dreptunghiuri , dupa forma pe care vrem s-o dam ,,simplissmelor " . Fiecare forma se umple cu cate o lingura de gem , se ruleaza ( daca-i cornulet ) , sau se impatureste ( daca-i placintica ) , se aseaza intr-o tava teflon cu distante intre si se dau la cuptorul preincalzit ptr 25 de minute , la 220 de grade .
Cand s-au racorit , se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie .
Iupyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy , am reusit sa micsorez si pozele ...
1
daca se pudreaza cu fructoza , trebuie sa fie reci foietajele