Shaorma

de Miss_B in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2012 | 4939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 grame faina
  • apa calduta(eu o pun dupa ochi,sa iasa aluatul potrivit)
  • 50 grame drojdie
  • un varf de sare
  • o felie de unt sau o lingura de untura
  • Pentru umplutura(eu pun ingredientele pe care le folosesc de obicei,insa puteti adapta reteta in functie de ce aveti in frigider):
  •  200 grame cartofi prajiti
  • 1 piept de pui prajit
  • 2 oua fierte,taiate bucatele
  • maioneza
  • ketchup
  • sos de usturoi
  • varza,rosii,ceapa sau castraveti (depinde ce va place)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Facem aluatul pentru lipii astfel:amestecam faina cu drojdia si sarea.Punem apoi apa calduta,pana ce aluatul devine usor de modelat(mai punem faina ca sa nu se lipeasca).Punem si untura sau untul si framantam bine.Nu este neaparata nevoie sa il lasati la crescut,pentru ca lipiile ies oricum gustoase si fragede.

Lipiile se fac simplu.Intindeti foi subtirele din aluat si decupati-le(va puteti ajuta de farfurii sau ruleta).Se coc pe aragaz in tigaia deja incinsa si fara ulei.

Pieptul de pui il fac la gratar,condimentat cu sare si piper si il tai fasii.

Ungem lipia cu maioneza,sos de usturoi si punem cate putin din ingredientele mentionate,iar la final ketchup!

Simplu si gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Miss_B 1

02.02.2012, 21:45

De acord rocsi_1612!Macar asa stiu sigur ce pun in ea!

Lau 1

03.02.2012, 08:40

delicioasa

Carmen_g 1

04.02.2012, 18:34

Cam asa fac si eu shaorma. Si e ataaaat de buna! Bine ca mi-ai amintit de ea, sa o fac si eu saptamana asta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma