Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai

de Merisor in Peste, 6 Feb 2014 | 4455 vizualizari

 

Azi am pus multicookerul in functiune ca s-a odihnit destul.
Orezul l-am preparat la multicooker, iar restul pe aragaz.

 

INGREDIENTE

Pentru prepararea orezului:

  • 250 gr orez Basmati
  • 600 ml supa de pui
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita piper

Pentru prepararea sosului de ceapa:

  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • 50 ml otet de vin
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita oregano
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingura zahar

Pentru prepararea fileului de macrou:

  • 8 bucati file de macrou
  • 150 ml ulei
  • 150 gr malai
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • condimente Spicy & Hot
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai:

Pentru prepararea orezului eu am avut supa de pui preparata cu o zi inainte.

Punem supa de pui in vasul multicookerului si lasam 5 minute pe programul FRY pentru a atinge punctul de fierbere.

Intre timp sapalam orezul, il scurgem si il adaugam in supa impreuna cu foile de dafin si condimentele.

Inchidem capacul aparatului si setam programul RICE, dar nu lasam decat 30 de minute.

Pentru prepararea sosului de ceapa: amestecam condimentele cu otetul si le lasam 10-15 minute la macerat.

Punem uleiul intr-un vas antiaderent la incins la foc mediu, tocam ceapa solzisori si o adaugam peste ulei.

Mestecam in ea din cand in cand sa nu se arda si presaram putina sare.

Cand ceapa devine translucida adaugam zaharul si amestecam energic sa se topeasca si sa patrunda gustul uniform in ceapa, apoi adaugam treptat otetul cu condimentele si mai lasam pe foc 3-4 minute mestecand continuu.

Pentru prepararea fileului de macrou: spalam si scurgem bine bucatile de peste apoi le stropim cu zeama de lamaie  si presaram sare si condimente.

Lasam pestele asa condimentat, 20-30 de minute la rece, dupa care trecem  bucatile prin faina amestecata cu malai si le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se formeaza o crusta frumos colorata si usor crocanta.

Asezam pe platou orezul, punem sosul de ceapa deasupra si pestele alaturi.

Noi am servit cu graunti de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kedgeree cu mazare si somon afumat