Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu)

de DinDragostePentruGatit in Peste, 5 Apr 2012 | 7659 vizualizari

 

Se apropie Floriile...preparatele din pește au prioritate. :)
Îmi place scrumbia pregătită la grătar, însă în acel moment nu aveam chef să mă afum :)) aşa că am adoptat varianta "la cuptor".

 

INGREDIENTE

  • 4 scrumbii mari;
  • 1 căţel de usturoi;
  • frunze de leuştean (uscat, din păcate);
  • piper;
  • sare.
Cartofi copți
  • 4-5 cartofi;
  • ulei de măsline;
  • piper;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu):

Cartofii se spală, se şterg. Se unge o foaie de aluminiu / folie cerată cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper. Se înfăşoară cartofii în folie (unul câte unul). Se pun în cuptor timp de  30 minute, la foc potrivit.

Între timp se pregătește scrumbia. Se amestecă usturoiul cu leuştean, sare şi piper. Se umplu scrumbiile cu amestecul rezultat. 

După cele 30 de minute în care cartofii au stat în cuptor, se aşează scrumbia şi se mai ţine totul până se rumeneşte peştele. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Scrumbia şi cartofii se servesc alături de mujdei de usturoi.

2

Evit să gătesc cu ajutorul foliei de aluminiu (în contact direct), însă aici nu aveam altă variantă (nu mai aveam folie cerată). De obicei înfășor prima dată cartofii în folie cerată apoi în cea de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie la cuptor