Scovergi cu miere

de Ina in Dulciuri, 7 Ian 2011 | 10622 vizualizari

 

Bune pentru zile cand n-ai nimic dulce in casa si nici cu ce sa faci..., dar si pentru zile de post. :)

 

INGREDIENTE

  • faina ( cat pentru a obtine o coca pe care o poti intinde usor ) 
  • drojdie ( cat o nuca )
  • o lingurita cu zahar
  • un praf de sare
  • ulei ( 2-3 linguri )
  • o cana cu apa calda
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu miere:

  Drojdia o freci bine cu o lingurita de zahar, apoi cu putina apa calduta si faina.

  Intr-un vas adanc pui faina . ( Eu pun 1 kg, dar nu se foloseste toata, intrucat la framantat faina va fi incorporata putin cate putin, pana se obtine o coca moale, dar care nu se mai lipeste de maini. Restul va ramane de jur-imprejurul aluatului.)

  In mijlocul vasului facem cu mana o gaura, unde turnam drojdia ( maiaua ). Acoperim si lasam la cald 15-20 minute, pana creste maiaua bine, apoi incepem framantarea: presaram putina sare si turnam apa calduta cate putina, framantand continuu. La final adaugam si putin ulei, ajutandu-ne sa se desprinda coca usor de pe mana. Aducand coca prin framantare, din exterior in interior, faina se va incorpora in aceasta atat cat va trebui, iar surplusul va ramane de jur-imprejurul vasului. Cand obtinem un aluat de consistenta celui de cononac sau paine, acoperim vasul si lasam la crescut, in loc cald, circa 30 minute. 

  Rupem bucati mici pe care le aplatizam in mana si le prajim in ulei incins. 

  Servim fierbinti sau reci, simple, cu miere sau pudrate in zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Bucataras 1

15.01.2011, 20:12

mamaia mea le spunea turte si le mincam cu brinza, mujdei, dulceata ...

Ina 1

15.01.2011, 20:19

Noi spunem turte la aluatul copt in tava, fara ulei...doar putina faina presarata pe fundul tavii ce bune-s si alea

alinutzika 1

16.07.2011, 22:50

vaiiiiii ce bine arata....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele