Scovergi

de mihaelaM in Dulciuri, 14 Iun 2011 | 23467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 100ml lapte
  • 2oua
  • 1lingura zahar
  • drojdie(30-40 g)
  • sare
  • zahar pudra(obtional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Cernem faina intr-un lighenas...facem un cuib unde punem laptele cald,ouale,zaharul,drojdia si sarea.

Framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam sa creasca cam 30min,dupa care luam o bucata si intindem pe masa de lucru o foaie cam de 1cm(ca lipia) si tot asa pana ce terminam aluatul.

Cand uleiul este bine incins putem pune scoverga...cand este gata pe prima parte o intoarcem si pe cealalta,iar cand este bine facuta o scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi uleiul.

Putem pune zahar pudra sau se poate servi si fara...pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mihaelaM 1

16.06.2011, 11:13

cand nu am lapte pun si eu apa,dar adac am avut...

andreea90 1

20.06.2014, 23:15

Buna..ce sfaturi imi dati sa-mi iasa scovergile mai moi ca sa le pot rula..ca ale mele ies putin cam tari..multumesc!

mihaelaM 1

11.07.2014, 19:20

Buna scz eu nu am mai fost pe aici pune mai putina faina 2-3 lingura mai putina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu miere