Scoici Saint Jacques cu andive si portocala

de Catalina L in Fructe de mare, 8 Feb 2019 | 4080 vizualizari

 

Stiti ca-mi plac andivele si scoicile St Jacques.
Suntem in plin sezon asa ca va propun o reteta delicioasa, usoara si parfumata.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.
Imi place sa le gatesc ca belgienii- vezi aici reteta de Andive gratinate .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/scoici-saint-jacques-cu-andive-si.html

 

INGREDIENTE

  • 6-8 scoici de Saint-Jacques
  • 8 andive
  • sucul de la o portocala
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g de unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu andive si portocala:

 Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper.

Gatiti-le la foc mic, lasati-le  sa se caramelizeze un pic.

Adaugati deasupra un catel de usturoi tocat marunt, 10-15 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.

Gatiti-le in jur de 30 de minute .

Cand andivele sunt gata pregatiti scoicile.

Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques.

Uscati-le cu un prosop de hartie.

Prajiti-le rapid pe toate partile intr-un pic de unt cu un catel de usturoi tocat marunt.

Puneti sare, piper.

Serviti 4 andive cu 3-4 scoici St Jacques pentru o persoana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu andive si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Calamari prajiti si creveti cu patrunjel