Scoici in sos de vin

de silvi0ara in Fructe de mare, 6 Dec 2010 | 21540 vizualizari

 

Tot timpul am vazut la Sylvia retete cu scoici,si cum am in familie mari mancatori am zis sa pun si eu in practica o reteta.Desii meritul meu la prepararea lor este cam modic.Cel care a fost bucatar sef,a fost prietenul fetei mele,mare specialist in scoici.Am sa pun o poza si cu mancatorii mei de scoici.Eu doar i-am pozat in timp ce mancau.

 

INGREDIENTE

  • 1 saculet scoici proaspete(1,5kg)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 legaturi patrunjel proaspat
  • 150ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici in sos de vin:

Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii. Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile complet deschise. .

Asezati scoicile curatate intr-un castron curat  Aruncati-le pe cele care nu se inchid ermetic.Turnati apa rece in castronul cu scoici inchise si invartiti-le pentru a inlatura orice urma de pietris sau nisip.Puneti tot uleiul intr-o tigaie incapatoare(eventual le faceti in 2 transe). Adaugati  usturoiul taiat marunt si caliti 1 minute. Apoi puneti scoicile,adaugati vinul, acoperiti-le  cu un capac si inabusiti 4-5 minute ,  scuturand vasul din cand in cand, pana se deschid scoicile. Daca este necesar, continuati fierberea inca 1 minut. Presarati patrunjelul si zeama de lamaie si serviti. Nu mancati acele scoici care raman totusi inchise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Platou cu fructe de mare