Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Tot timpul am vazut la Sylvia retete cu scoici,si cum am in familie mari mancatori am zis sa pun si eu in practica o reteta.Desii meritul meu la prepararea lor este cam modic.Cel care a fost bucatar sef,a fost prietenul fetei mele,mare specialist in scoici.Am sa pun o poza si cu mancatorii mei de scoici.Eu doar i-am pozat in timp ce mancau.
Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii. Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile complet deschise. .
Asezati scoicile curatate intr-un castron curat Aruncati-le pe cele care nu se inchid ermetic.Turnati apa rece in castronul cu scoici inchise si invartiti-le pentru a inlatura orice urma de pietris sau nisip.Puneti tot uleiul intr-o tigaie incapatoare(eventual le faceti in 2 transe). Adaugati usturoiul taiat marunt si caliti 1 minute. Apoi puneti scoicile,adaugati vinul, acoperiti-le cu un capac si inabusiti 4-5 minute , scuturand vasul din cand in cand, pana se deschid scoicile. Daca este necesar, continuati fierberea inca 1 minut. Presarati patrunjelul si zeama de lamaie si serviti. Nu mancati acele scoici care raman totusi inchise.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult