Schiacciata

de RuxyRux in Piine, 21 Dec 2010 | 11699 vizualizari

 

Varianta toscana a unui aluat plat specific pizzei italiene poate avea diferite grosimi pentru a obtine fie o paine moale fie o paine crocanta...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 15 gr drojdie proaspata( sau o lingurita drojdie uscata)
  • 200 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei extravirgin  
  • Pentru topping:
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite frunze proaspete de rozmarin
  • sare de mare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Schiacciata:

1. Ungeti cu putin ulei o tava de copt si puneti foaie pergament. Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gaura la mijloc. Faceti o pasta din drojdie si jumatate din cantitatea de apa. Adaugati in mijlocul fainii alaturi de restul cantitatii de apa si uleiul de masline. Amestecati pana obtineti un aluat moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata cu faina si framantati zece minute pana aluatul devine elastic si neted.

 2. Asezati aluatul intr-un vas uns cu unt sau ulei si acoperiti cu o folie unsa cu ulei. Lasati o ora la crescut la loc cald, sau pana isi dubleaza volumul .

3. Turtiti aluatul, rasturnati-l pe o suprafata cu faina si framantati-l usor. Intindeti aluatul in forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 30x20 si asezati-l in tava pregatita. Ungeti cu o parte din uleiul de masline si lasati-l inca 20 de minute la crescut.

4. Dupa cele 20 de mnute ungeti cu restul de ulei, perforati cu o furculita si presarati sarea si rozmarinul. Mai lasati inca 15 minute la dospit.

5. Preincalziti cuptorul la 200 grade( gaz 6) si coaceti painea  o jumatate de ora, sau pana se rumeneste. Mutati painea pe un gratar la racit si consumati-o calduta...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Schiacciata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte de in