Dacă vrei o pâine pufoasă și frumoasă, îți recomandăm să încerci rețeta noastră. Este o pâine îmbogățită cu lapte și unt și iese foarte gustoasă.
Pentru această Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, drojdie, lapte, ou, unt, semințe.
Cum se prepara aceasta Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă:
Într-un bol mare, amestecă făina, drojdia uscată.
Încălzește laptele într-o crăticioară, apoi adaugă untul, sare și zahăr. Amestecă până se topește untul și se omogenizează compoziția. Dacă este fierbinte, las-o la temperat, apoi adaugă peste făină.
Adaugă un ou și începe să frămânți până când aluatul se omogenizează. Încorporează uleiul, frământând pentru încă 1 minut. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit pentru o oră și jumătate.
După ce a crescut frumos, scoate-l pe blatul de lucru. Împarte-l în două porții egale.
Împarte fiecare jumătate în 3 porții și modelează-le sub formă de șnur, apoi împletește-le și sigilează capetele. Procedează la fel și cu cealaltă jumătate de aluat.
Așază cele două pâini împletite în tava tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ou bătut și presară semințe.
Lasă pâinile formate încă 15-20 de minute la temperatura camerei, apoi coace-le în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, pentru 30-35 de minute sau până se rumenește frumos.
Savurează pâinea împletită așa simplă, cu unt și gem sau după bunul plac.
Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.
Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.