Savarine

de Deea_Matza in Prajituri, 2 Mai 2013 | 4656 vizualizari

 

E o reteta foarte simpla pe care o am de la verisoara mea si care se face foarte usor si repede !

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri pesmet,
  • 1 lingura faina;
  • pentru umplutura:
  • 250 ml frisca hulala;
  • pentru sirop:
  • 300 ml apa,
  • 200 gr zahar,
  • 5 linguri esenta de rom;
  • pentru ornat:
  • gem de cirese
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Ouale se separa, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul. Cand acesta s-a dizolvat punem galbenusurile, amestecam si apoi adaugam pesmetul + faina.

Se ung formele cu ulei si se umplu de jumatate cu compozitie, se dau la cuptor la 180 grade pt 15 minute.

Intre timp batem frisca si facem siropul.

Cand savarinele s-au racit le taiem in doua, le umplem cu frisca si le ungem cu gem deasupra !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Valclaudia 1

08.12.2013, 22:26

la multi ani!

babi5 1

08.12.2014, 13:02

La multi si fericitiani-

abstract01 1

08.12.2018, 19:14

La mulți ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine